PSLS  •  News

PlayStation LifeStyle Trivia Winners And Answers

August 1, 2008 Written by Anthony Severino

Thanks to everyone who participated!

Thanks to everyone who participated!

Our plan was to post the PSLS Trivia winners on Friday nights, but since I won’t be around later tonight, I am posting them now.  I wouldn’t want to keep all you eager participants waiting!!  I know how PlayStation fans don’t like delays…

So without further ado, here are the first 3 readers to email us the correct responses…




Click read more for the trivia answers…

Q1: Who was the founder and “father” of PlayStation?

Answer: Ken Kutaragi

Q2:  What was the original name for the company that is now Sony?

Answer: Tokyo Tsushin Kogyo (English translation: Tokyo Telecommunications Engineering Company)

Q3:  What company was Sony developing a CD based add-on for, which eventually became the PSOne?

Answer: Nintendo

Q4:  What was the first million seller on the PS3?

Answer: Resistance: Fall of Man

Q5:  What was the name of the Black colored PSOne that allowed users access to minor development features?

Answer: Net Yaroze

Q6:  What game was launched bundled with the uber-failure the PS2 HDD?

Answer: Final Fantasy XI

Q7: In what month and year, did the original Dual Shock controller debut in America?

Answer: May 1998

Q8:  How thin are Sony’s cutting edge OLED HDTVs?

Answer: 3mm (also accepted the thickness of the newer prototype version of 0.3mm)

Q9:  What is the name of the “dancing” “egg” shaped music/mp3 player debuted by Sony at this years CES?

Answer: Rolly

Q10:  What is the best selling PlayStation game of all time?

Answer: Grand Theft Auto: Vice City (also accepted best selling PSOne game, Gran Turismo)

Please comment below, and let us know if you liked this new feature, also what other trivia themes you would like to see.

Thanks for participating!!